Posted on

Хипоалергенен уред за пилинг Reclar

Хипоалергенен уред за пилинг Reclar

Имате ли и вие понякога усещането, че макар да се грижите за кожата си правилно – т.е. старателно премахвате грима, редовно я почиствате, използвате серуми и кремове – въпреки това не се получава? Порите се запушват, появява се акне, тенът посивява, бръчките се увеличават и кожата увисва. Причината за неуспеха може да  просто да се крие в това, че почистването не е достатъчно ефективно и използваните продукти не успяват да проникнат в правилния слой на кожата, а остават на повърхността й.

За да разберем добре какво се случва в кожата, нека видим нейните функции и структура:

На първо място кожата ни има защитна функция. На практика тя е жив филтър срещу проникването на вредни вещества в тялото ни и поради тази причина нейната пропускливост е ограничена за повечето козметични продукти при обичайна употреба. В противен случай след приятно къпане във ваната тялото ни би попило водата като гъба 🙂

Кожата се състои от три слоя:

Епидермис (горен слой), дерма (кожа) и хиподерма (подкожна тъкан)

Най-горният слой на кожата – епидермисът – е със средна дебелина 1 мм (най-тънък е около очите и устните, а най-дебел на гърба) и е съставен предимно от кератинизирани клетки. Той придава текстура и влага на кожата и определя нейния цвят. Възстановяването му отнема около 4 седмици. При обичайно, т.е. ръчно нанасяне на козметични продукти, повечето от тях засядат в този слой. 

Но ключова роля за външния вид на кожата играе дермата, която се състои основно от колаген и еластин. С напредването на възрастта производството на колаген намалява и нашата задача е непрекъснато да го поддържаме, като стимулираме фибробластите. Именно в този слой се образува акнето.

Последният слой е хиподермата, която е съставена от рехава съединителна тъкан и мазнини.

За да постигнем най-ефективно проникване на активните съставки през кожата, трябва да използваме наличните технологии, като например многофункционалния уред за пилинг Reclar, който съчетава няколко технологии, които могат да подобрят качеството на кожата ни. Острието на уреда за пилинг Reclar е покрито с 24-каратово злато с чистота 99,9%. Благотворното действие на златото е било известно още на древните египтяни, които са му приписвали младост и красота. Златото допринася за регенерацията на кожата, отмива токсините, засилва микроциркулацията на кръвта и насища кожата с кислород.

Хипоалергенен уред за пилинг Reclar 1

Функции на хипоалергенния уред за пилинг Reclar 

На първо място, това е функцията на водния пилинг – ултразвуково почистване на кожата – така наречените ударни вълни. Честотата на тези вълни в сертифицирания уред за пилинг Reclar е между 28 и 30 kHz, което според проучванията е най-оптималната честота за ефективно почистване на кожата (проучванията и тестовете установяват, че по-високите честоти не са по-ефективни, напротив, те могат да раздразнят или дори да нарушат целостта на кожата). Действа върху най-горния слой на епидермиса, където отстранява мъртвите частици на кожата, за да подобри проникването на козметичните продукти, като тонер или серум, и едновременно с това достига до дермата, където почиства в дълбочина запушените пори и комедоните. При използване на функцията за пилинг, кожата трябва постоянно да се овлажнява с памучен тампон, напоен с вода, а движенията на уреда за пилинг трябва да са антигравитационни – основно отдолу в посока навън и нагоре. Честотата на употреба зависи от типа кожа.

Друга функция е G-Blue – тази функция съчетава две технологии, а именно галванизация и светлинна терапия. Галваничният ток прониква във всички слоеве на кожата, раздвижва кръвта и стимулира лимфната система, което води до локална детоксикация. При функцията G Blue токът е с отрицателна полярност, протича т. нар. дезинкрустация, която може да отпуши порите, да премахне комедоните, да разтвори излишния себум и да омекоти кожата. В същото време действа синя светлина с дължина на вълната 400-470 nm* (светлинна терапия), която дезинфекцира, противодейства на акнето и на бактериите от рода Propionium, които са отговорни за образуването му. Положителен допълнителен ефект е, че подобрява състоянието на белезите от акне. Когато използвате G-blue, трябва да третирате кожата със серум на водна основа.

* Цифровото обозначение на синята светлина 400 – 470 nm определя дълбочината на проникване на светлината през кожата. RECLAR G-Blue е сертифициран на 470nm.

Функцията G-Red отново е комбинация от две технологии – галванизация и светлинна терапия. В този случай галваничният ток е с положителна полярност, затова ние наричаме действието йонофореза. С помощта на йонофорезата можем да включим активни вещества за лифтинг и хидратация, като тяхното усвояване е до 10 пъти по-ефективно, отколкото при обичайно нанасяне върху кожата. Токът прониква във всички слоеве на кожата и насърчава производството на колаген чрез стимулиране на фибробласти. Този път тук действа червена светлина 600 – 700 nm*, която подобрява кръвообращението, еластичността на кожата и цялостното й състояние, премахва бръчките, помага за заздравяване на увредената кожа след наранявания, намалява порите и също така значително увеличава производството на колаген. Освен всичко друго, тази програма е много подходяща за жени, които страдат от така нареченото „уморено лице“. 

* Цифровото обозначение на червената светлина 600 – 700 nm е дълбочината на проникване на светлина през кожата – най-дълбоко проникване. RECLAR G-Red е сертифициран на 635,5nm.

Светлинна терапия и проникване през отделни слоеве на кожата:

Хипоалергенен уред за пилинг Reclar 2

За да постигнем оптимални резултати и да подпомогнем всички слоеве на кожата, се нуждаем от помощта на наличните технологии, без които козметичните продукти остават само на повърхността. Редовното и дългосрочно прилагане също е важно. Да не забравяме, че обновяването на кожата отнема 4 седмици. Красива и фина кожа за всички нас!

Posted on

Опитът на една от вас: Резултати от използването на RECLAR Peeler след 12 дни

Опитът на една от вас: Резултати от използването на RECLAR Peeler след 12 дни

Бихме искали да ви запознаем с медицинската сестра Михаела, която ни изпрати снимки на кожата си преди и след използване на RECLAR Peeler. Тъй като Михаела работи в интензивно отделение, в случай на контакти с високорискови пациенти, тя трябва да носи не само респиратор, но и класическа маска и щит на лицето синея. Освен друго, кожата й е обременена и от тези фактори, които са неизбежна част от нейната работа. Резултатите от използването на RECLAR Peeler само след 12 дни са наистина невероятни, затова решихме да споделим опита на Миша и с вас.

pastedGraphic.png

Защо купихте Peeler RECLAR – каква е причината и какви бяха Вашите очаквания?

Здравейте, случайно попаднах на вашия Peeler, отдавна мислех за по-интензивна грижа за кожата си, която, за съжаление, не я спасяваха дори редовните ми посещения в салони за красота. Винаги съм воювала с проблемна кожа и днешното „време на маски“ оставя следи върху кожата ми всеки ден. Кожата под маската не диша, запарва се, раздразнена е, тя е пореста и като цяло е уморена. Прочетох старателно всички рецензии, всички препоръки за употреба и отзиви с общо удовлетворение от вашите продукти и си казах, че ще ги опитам. Очаквах почистване на кожата, намаляване на порите и цялостен по-уеднаквен тон на кожата, а грижата за бръчките беше приятен бонус за мен.

От колко време използвате RECLAR?

Използвам вашия Peeler вече месец.

Какво се промени през това време?

Смея да твърдя, че кожата ми се промени след първото цялостно третиране. Порите станаха по-малки, а кожата – по-ярка. Основата на здравата кожа е, разбира се, и качествената козметика, която с галваничния Peeler старателно прониква в кожата и по този начин увеличава своя ефект. Редувам го в комбинация със серум RECLAR. А резултатите?

Мисля, че снимките ПРЕДИ/СЛЕД са достатъчно красноречиви.

pastedGraphic_1.png

Колко често кои функции на RECLAR Peeler използвате?

Използвам ултразвуков пилинг два пъти седмично, и защото като всяко интензивно дълбоко почистване, той лесно изсушава кожата, е необходима компенсация с други функции за пилинг, които от друга страна подхранват кожата в комбинация със серум. Всеки ден след отстраняване на грим и почистване на кожата използвам терапия със синя светлина. Всяка вечер използвам терапия с червена светлина за по-добро проникване на нощните кремове.

Бихте ли препоръчали RECLAR на хора около Вас?

Бих препоръчала Galvanic Peeler на всички, които се борят с проблемна кожа. Въпреки по-високата цена, трябва да кажа, че тази инвестиция наистина си заслужава. Можете да се грижите професионално за кожата си удобно у дома си, което и в днешно време е голяма изгода.

Заменим ли е RECLAR Peeler според Вас?

RECLAR Peeler е уникален със своите взаимосвързани функции. Заедно те предоставят идеална хармония за вашата кожа. На пазара има много подобни продукти за грижа за кожата. Аз вече избрах своя и знам, че определено няма да го заменя, защото съм много доволна.

Имате ли свой съвет за Beauty ритуал, който бихте споделили с нашите читатели? 🙂

Може да звучи смешно, но моето редовно отделяно време е само с вашия Peeler. Във всеки случай мисля, че всяка жена с радост ще си направи своя BEAUTY DAY, независимо дали във вана, пълна с пяна, с перфектен маникюр, маска за лице, с която между другото сме адски секси, или по всякакъв друг начин… Важното е да намерите време за себе си и със сигурност да не се изоставяте.

Всяка жена е красива, всяка жена е уникална и всяка заслужава отделеното за себе си време. ❤️

Благодарим за разговора.

Posted on

ХИДРАТАЦИЯ НА КОЖАТА

ХИДРАТАЦИЯ НА КОЖАТА

Редовната и старателна хидратация е ключът към естествената красота.

За мен хидратацията на кожата представлява комбинация от вътрешни и външни грижи – и определено не бива да се подценява. Редовната и старателна хидратация е ключът към естествената красота.

Кожата говори много за състоянието на човека и изисква подходящи грижи, особено по отношение на хидратацията! Поради това, че кожата старее и е изложена на вредни влияния, като слънчеви лъчи, неправилен начин на живот, липса на сън, стрес, сух въздух и т.н., тя спира да произвежда достатъчно естествени мазнини. Впоследствие тя губи способността да задържа вода, а резултат от всичко това са поява на бръчки, загуба на еластичност, сухота, грапава повърхност и външният вид на кожата заприличва на сушена плод. И тъй като ние сме постоянно изложени на тези вредни фактори, които причиняват загуба на влагата в кожата, трябва систематично да я контролираме и допълваме.

Състоянието на кожата до голяма степен зависи от правилното хранене и приема на достатъчно течности, така че спазването на режима на пиене и правилното хранене са абсолютна необходимост в стремежа към съвършена кожа. За мен ефикасни средства за хидратация са маслата (маслиново, арганово, макадамово, кокосово, от вечерна иглика, от жожоба и др.). Използването им помага подхранването на кожата отвътре и отвън. Друго хубаво нещо, което не само задоволява вкусовите ми рецептори, но и интензивно хидратира и гони бръчките, е авокадото.
Любимото ми за външно приложение е и маслото от ший. Притежава силни регенеративни и противовъзпалителни свойства. Често се използва за лечение на кожни заболявания, акне и рани. Предимството е, че след нанасяне попива бързо и хидратира дълго време. Друго чудотворно за кожата средство е Алое вера. Сокът от това рядко растение има магическо действие върху кожата. Прекрасно изглажда и омекотява кожата и независимо дали ще го използвам при акне, бръчки или белези, Алое вера винаги е неразделна част от съдържанието на моя хладилник.
Дотук ви запознах с естествените помощници за кожата, които сама използвам, а сега ще стигнем до всички онези различни чудеса в красиви кутийки, като хидратиращи серуми, кремове и маски, които обещават само най-доброто за нашата кожа.

Хидратиращите средства помагат да се създаде бариера между кожата и околната среда и по този начин да се предотврати въздействието на вредни вещества. Хидратиращите кремове не само овлажняват кожата, но имат и други функции. Те образуват защитен филм на повърхността на кожата, проникват в кожата между клетките на роговия слой, където предотвратяват загубата на влага от кожата и по този начин спомагат за намаляване на изсушаването ѝ. Също така много ефективни са серумите, които имат съвършено балансирано съдържание на хидратиращи и активни вещества. Ако искате кожата ви да бъде интензивно хидратирана и подхранвана, препоръчвам редовното използване на маски за лице. Всеки от нас се нуждае от овлажняване и хидратиране на кожата, независимо от типа на кожата или от възрастта си.

ХИДРАТАЦИЯ НА КОЖАТА 3

За правилна хидратация и защита на кожата през деня много полезно за мен се оказа използването на йонизиращия спрей Ion Mist с подхранващата етерична вода Camelie. Той не само предпазва кожата от неблагоприятни въздействия, но и хидратира кожата в дълбочина и използването му се превърна в моя незаменима ежедневна рутина и идеално допълнение към грижата за кожата. Също така ще Ви служи перфектно като фиксатор за грим, без да поврежда грима. Мога да пиша стихове за опияняващия аромат на етеричната вода Camelie и хранителни вещества, които ще направят кожата ви сияйна.

Хидратацията на кожата определено има своите правила, които е добре да се знаят, защото истината е, че всяка жена копнее за безупречна и красива кожа, но за съжаление не всяка се грижи за нея с напредването на възрастта така, както кожата се нуждае и заслужава. Всичко всъщност се свежда само до дисциплина и постоянство … и вие след само няколко посещения във фитнеса няма да видите релефна преса на корема си, нали?😀

ХИДРАТАЦИЯ НА КОЖАТА 4

Добре е да направите от цялата грижа за кожата си приятен ритуал, който да очаквате всекидневно с нетърпение. И за да направите този Ваш ритуал възможно най-приятен и ефективен, препоръчвам да включите в него уреда за пилинг RECLAR, който се превърна в абсолютно необходима част от моя козметичен комплект. RECLAR Peeler със своята синя и червена светлинна терапия ще се погрижи за дълбокото проникване на всички тези ценни серуми, кремове и маски или например натурални масла или мазила. Той максимално засилва ефекта от тези хидратиращи чудеса.

Също така горещо препоръчвам посещения на салони за красота и дерматологични консултации. Трябва да бъдем внимателни, защото в днешно време около нас има много продукти, които могат да ни помогнат, но и да ни навредят, затова е важно да се консултирате с експерти за това кое е най-доброто за Вашата кожа!

Но за да Ви дам своя най-добър съвет, не е нужно да съм експерт…
БАЛАНСЪТ е разковничето за успеха! 😘

Автор на статията е Вилма Баум, професионален мейкъп артист и преподавател в Make-up Institute Prague.

Posted on

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг

Ултразвуков аква пилинг

Честотата на галваничния уред за пилинг е 28 kHz – това е ниска честота, но с голяма сила за дълбоко проникване в кожата и изключителна стабилност. Ултразвуковите вълни с честота 28 kHz са способни да се разпространяват във вода, тъй като са в синхрон с дължината на вълната на водата. Поради високото съдържание на вода в човешкото тяло (приблизително 70%), пилингът е много ефективен.

Ефект от ултразвуковия пилинг

Пилинг режим

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг 5

 • Ефект от мащаба

Премахва, почиства, стерилизира и ексфолира кожата и порите

Златна шпатула

 1. Обков на шпатулата от чисто злато (99,9%)
 2. Елиминира алергията към метали
 3. Високата електрическа проводимост увеличава галваничния синергичен ефект
 4. Златото има антибактериален ефект

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг 6

Галваничен ток

Непрекъснатото и ритмично циркулиране на ток през тялото ревитализира кожната тъкан и влияе благоприятно върху химическите и физическите процеси в организма.

Характеристики на галваничните устройства

Галваничното устройство има анод и катод. Уредът за пилинг използва химическите промени, които настъпват както на положителния, така и на отрицателния полюс. Действието на активните и неактивни електроди позволява на тока да прониква по-ефективно в кожата.

Пропускливост

Ефект от проникването на подхранващата ампула и есенция в кожата

Лифтинг

Кожните влакна се активират чрез излъчване на ултразвукови вълни, които помагат за справяне с бръчките и повишаване еластичността на кожата.

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг 7

Режим G-blue: Алкална реакция (катод (-))

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг 8

 • Напрежение: Високо (40 mV) / Ниско (-4,36V)
 • Увеличава кръвоснабдяването на кожата чрез алкална реакция на отрицателния електрод (-), като по този начин подобрява кръвообращението и помага на кожата да се отпусне под въздействието на невростимулация.
 • Синя (дължина на вълната 470nm) LED (1mm трансилюминация). Абсорбира се от епителната тъкан на кожата. Стимулира обмяната на порфирин за произвеждане на повече кислород в клетките, което помага за дезинфекцията на кожата и лечението на акне. Университетско изследване показа, че облъчването на увредени места на кожата с 470nm LED спомага за заздравяването на рани.

Режим G-Red: Киселинна реакция (анод) +))

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг 9

 • Напрежение: Високо (4,48 V) / Ниско (80 mV)
 • Помага за възстановяване на киселинния слой на кожата чрез реакция с киселината върху положителния електрод (+).Освен това има избелващ ефект върху пигментирани зони и помага за подобряване и поддържане на регенеративните способности на кожата.
 • Червена (дължина на вълната 624nm) LED (2 mm трансилюминация) прониква в най-долния слой на кожата, стимулира митохондриите и активира производството на АТФ (аденозин трифосфат), което помага за подобряване на еластичността, минимизиране на бръчките и забавяне на стареенето на кожата.

Протокол от изпитание

Уред за галваничен и аква пилинг: Ефект от ултразвуковия пилинг 10

 

 

 

Posted on

Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата

Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата

Галванизацията на кожата и лицето е известна преди всичко като високоефективна терапия против бръчки. Също така постига и чудесни резултати в борбата срещу акнето! Какво представлява галванизацията и как помага на кожата ни? В тази статия ще разберете защо галваничният уред за лице е сред анти ейдж тенденциите на днешния ден.

5 интересни факта за галванизацията на лицето

 • Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата 11Експертите по грижи за лицето наричат галванизацията “неинвазивен лифтинг на лицето” – тя помага за премахване на бръчките без използване на игла
 • Действа противовъзпалително и затова ефективно се бори с акнето
 • Галваничната терапия се усеща като приятен масаж, може да се сравни с по-силна струя вода и не е болезнена
 • Подходяща за всички типове кожа, включително силно чувствителна кожа, галваничната терапия има много предимства
 • Използва се в козметичната индустрия повече от 50 години

Какво е галванизацията и как работи?

Галванизация е  често използвана дума в козметиката, но знаете ли какво точно означава и как работи? Нека да обясним накратко мистериозния принцип на галванизацията.

Нека да започнем първо с технологията. Не се притеснявайте, няма да изпадаме в сложни подробности. При галванизацията се използва електрически ток с ниско напрежение, който е специално предназначен за козметични и естетични процедури. При галваничното лечение постоянен ток преминава през кожата и стимулира кожните клетки.

Благодарение на ефекта от слабия ток и при редовна употреба на галваничното оборудване, кожата се омекотява и почиства. Вашата кожа ще се избави от всякакви замърсявания и освен това ще се подсили нейната структура, за да бъде прекрасно гладка и стегната.

Козметичните продукти се абсорбират по-добре в кожата благодарение на галванизацията. Те достигат дълбоко в дермата, където се произвеждат колаген и еластин. По този начин галванизацията помага за подхранване на кожата отвътре. Тя подобрява нивото на хидратацията и кръвообращението на лицето, при което кожата е подхранена и много по-сияйна!

Каква е цената ѝ?

Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата 12

Цената на галванизацията варира в различните салони за красота. Тъй като е необходимо процесът да се извършва многократно, честото им посещаване може да се оскъпи. Възможността да спестите като да закупите галваничен козметичен уред, с който сами да провеждане процедурите в домашни условия.

Не се стремете обаче да спестите на всяка цена! Необходимо е да изберете качествен продукт, тъй като ефектът от галванизацията може значително да варира. За домашно приложение можете да се спрете на шпатулата RECLAR, която редовно се използва от над 1000 доволни клиентки.

Галванична „ютия“ за дома: Защо принадлежи към анти ейдж тенденциите

Започвате ли вече с недоволство да забелязвате леки бръчки и линии, които се прокрадват по лицето ви около тридесетте? При високото ниво на стрес в съвременния живот и неблагоприятните фактори от околната среда не е чудно, че кожата ни остарява преждевременно.

В този случай на помощ идва галваничният ток, който спомага за възстановяване на еластичността и буквално “стяга” кожата. Действа като чудесна профилактика против бръчки. Ето защо козметичният галванизатор за дома принадлежи към последните тенденции за подмладяване и е препоръчително да започнете възможно най-скоро.

Ако дълго време напразно купувате най-скъпите кремове против бръчки, но резултатите все още не са явни, не се притеснявайте. Дори на този етап не е късно за галванизация. От опита на нашите клиентки знаем, че галваничната шпатула RECLAR помага и на жените на възраст над 65 години. Благодарение на иновативния уред, чрез лесни и редовни процедури у дома, можете да оползотворите напълно силата на вашите козметични продукти и така да омекотите структурата на кожата и бръчките.

Галваничен уред срещу акне? Лечение със шпатулата RECLAR преди и след

Както посочихме по-горе, премахването на бръчките не е единственият ефект от галванизацията. Благодарение на почистването на кожата и премахването на замърсяванията от порите, процедурата помага и при кожни възпаления.

Галванизацията служи не само за профилактика срещу акне, но е в състояние и да коригира увредените тъкани и да ускори процеса на заздравяване на кожата. Това ще ви помогне да се отървете от неприятните и грозни пъпки, които могат доста да ви притеснят.

Пример за ефекта от галванизацията в комбинация със синята светлина, която също ефективно действа против акнето, е описан в отзива от нашата клиентка г-жа Моника Мерлинова. Вижте невероятните резултати от светлинната терапия и галванизацията преди и след!

Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата 13

„Купих си RECLAR, главно защото по лицето ми започна да се появява акне. Това бяха дълбоки, болезнени бучки, които никак не изглеждаха добре. Шпатулата разбира се, не ми помогна за един ден, но чрез редовна употреба сутрин и вечер се отървах от акнето в рамките на два месеца … “

Когато галванизацията може да не е подходяща

Въпреки че слабият електрически ток, според изследванията до момента, е абсолютно безвреден за здравия човек, има случаи, при които е необходимо да се избягва прилагането на галванизация. Например, галваничното лечение не е подходящо за хора с пейсмейкър или сърдечни заболявания. Трябва да се избягва и от бременни жени и хора, които имат метални импланти в тялото.

Ако страдате от диабет, епилепсия или тежко заболяване на щитовидната жлеза, необходимо е да се консултирате с вашия лекар за употребата на галванични уреди.

Как да използваме ефекта от галванизацията у дома?

Ако сте решили да си купите галванично устройство у дома, нашите поздравления. От красивата кожа ви дели единствено редовна употреба! Процесът на галванизация с подходящо оборудване никак не е труден, така че изобщо не трябва да се притеснявате. Процедурата е следната:

 1. Почистете лицето си с почистващо средство, с което сте свикнали. Евентуално извършете пилинг.
 2. Нанесете върху кожата любимата си маска, серум или крем.Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата 14
 3. Включете галваничната функция на уреда (синя или червена светлина на шпатулата RECLAR) и го приложете върху кожата, масажирайки в посока отвътре навън.
 4. Ще почувствате леко изтръпване, което показва, че уредът работи.
 5. Ако по време на процеса серумът или кремът изсъхнат, навлажнете лицето с вода.
 6. Извършвайте процедурата на галванизация няколко минути (шпатулата RECLAR автоматично преминава в основен режим след определено време).
 7. Готово! След галванизацията можете да нанесете крем или да оставите кожата да поеме напълно продуктите, които вече сте използвали.

Не звучи ли просто? Ако искате да постигнете наистина качествена галванизация и да подкрепите нейния ефект със светлинна терапия, прочетете повече за нашата RECLAR шпатула.

 

Прочетете също така …

Светлинна терапия: Какво може да се постигне с червената и синята светлина?
Магията на йонизацията: как действа ION Mist спреят?

Posted on

Магията на йонизацията: как действа ION Mist спреят?

Магията на йонизацията: как действа ION Mist спреят?

Може би сте чували за чудотворните ефекти на ION Mist спрея. Той обаче е различен от нормалните освежители на лице. Йонизира кожата, хидратира я в дълбочина, прави я приятно гладка и я подхранва. Как действа йонизацията и как допринася за кожата? Предлагаме ви факти, които ще ви заинтересуват!

5 интересни факта за йонизациятаМагията на йонизацията: как действа ION Mist спреят? 15

 • При йонизацията миниатюрните частици въздух стават електрически заредени йони.
 • Йонизацията помага на кожата да абсорбира тоника и водата. Подхранващите вещества преминават през слоевете на кожата и се получава дълбока хидратация
 • Отрицателните йони, наречени аниони, се борят с бактериите и не им позволяват да се размножават.
 • Йонизацията се прилага в медицината за абсорбиране на лекарства от 1890 г. Днес тя се използва в медицината за намаляване на прекомерното изпотяване или за ускоряване на зарастването на рани.
 • Магията на йонизацията в козметиката е открита в началото на 20 век от една от първите козметолози Рут Д. Маурер, която й посвещава голяма част от живота си.

 

Магията на йонизацията: как действа ION Mist спреят? 16Суха кожа, за която кремовете и маските не са достатъчни?

Може би това ви е добре познато. В банята разполагате с широка гама козметика, включително маски и кремове. Стремите се да пиете достатъчно вода и да поддържате здравословен начин на живот. Но въпреки всичко това, след като сутрин нанесете грима, кожата след известно време става неприятно стегната и суха.

Защо дори и качествената козметика, която използвате всеки ден, изобщо не дава резултат?

Това най-вероятно се дължи на факта, че влагата не може да се абсорбира напълно в кожата. Козметичните продукти прилепват към кожата, но не навлизат в дълбочина. Така те губят голяма част от ефекта си. Кожата ви е суха и имате чувството, че всички усилия са напразни.

И тук идва мястото на йонизацията. Йонизиращият ефект на ION Mist спрея гарантира, че влагата навлиза дълбоко в кожата и я хидратира буквално отвътре. Нека да видим как става това.

Как действа йонизацията?

При йонизацията възникват отрицателни йони, така наречените аниони. Може би сте чували за освежители за въздух, които работят на принципа на йонизацията. Анионите са леки отрицателни йони, които имат доказано влияние върху човешкото здраве и психическо благоразположение. Според някои изследвания, те също така стимулират мозъчната дейност и подобряват паметта, умствената и физическата работоспособност. Можете да се възползвате от тези чудодейни ефекти благодарение на спрея ION Mist.Магията на йонизацията: как действа ION Mist спреят? 17

При прилагане на отрицателни йони върху кожата значително се увеличава нейната способност за абсорбиране. Козметичните продукти навлизат много по-дълбоко в кожата, проявява се пълният им ефект и можете да се сбогувате с неприятната сухота.

Как йонизацията подобрява абсорбционните свойства на кожата?

Нашата кожа е винаги катионна, т.е. има положителен електрически заряд. Спреят ION Mist наелектризира въздуха и създава аниони с отрицателен заряд, които са привлечени от кожата като магнит. Влагата се абсорбира дълбоко в кожата и остава „заключена“ в нея.

Докато конвенционалните спрейове се задържат само на повърхността и бързо се изпаряват, йонизираният тоник, третиран с ION Mist, остава в кожата.

Дезинфекция и ефективна борба с бактериите

Друга невероятна особеност на анионите е, че се борят с бактериите и не им позволяват да се размножават. Това свойство се използва от лекари и медицински сестри в болниците за заздравяване на рани, кожни заболявания и изгаряния. Вие със сигурност ще оцените този ефект всеки ден при използването на ION Mist.

Той ще предпази кожата ви от бактерии и външни неблагоприятни влияния през следващите 24 часа. За да бъде стерилизацията напълно съвършена, йонизиращият спрей съдържа бяла UV LED светлина, която светва при всяко използване на спрея. Светлината стерилизира течността вътре и тя достига до кожата напълно чиста.

Хидратация в суха среда? Няколко пъти на ден

Благодарение на вибрацията, използвана за разпръскване на тоника, ION Mist образува молекули, подобни на мъгла. Върху кожата не остават капчици и тоникът се абсорбира напълно в дълбочина. Това ви позволява да се насладите на невероятния ефект на ION Mist не само сутрин, но и през целия ден.

ION Mist може да се прилага върху грима без да се размаже. Въпреки че ION Mist действа и след еднократно приложение и защитава кожата ви през целия ден, в много суха среда препоръчваме да освежавате кожата си няколко пъти на ден. Искате ли да изпробвате нашия ION Mist спрей и да се възползвате пълноценно от ефекта на йонизацията? Изберете един от нашите два цветни варианта в нашия онлайн магазин!

 

Прочетете също така …

Светлинна терапия: Какво може да се постигне с червената и синята светлина?
Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата

Posted on

Светлинна терапия: какво може да се постигне с червената и синята светлина?

Светлинна терапия: какво може да се постигне с червената и синята светлина?

Червената и синята светлина набират популярност както в салоните за красота, така и при грижите за лицето в домашни условия. LED технологията помага за лечение на акне, намалява възпалението и се бори с процеса на стареене. Как става това? Събрахме за вас интересна информация за светлинната терапия!

5 интересни факта за светлинната терапия

 • Светлинната LED терапия използва светлина с различна дължина на вълната, включително червената и синята
 • Първоначално е използвана от Военноморските сили на САЩ за лечение на рани
 • Червената терапия днес се прилага в козметиката предимно против бръчки
 • Синята терапия се използва от козметиците за лечение на акне
 • Светлинната терапия преди се е предлагала само в специализирани салони, днес можете да изпитате нейния ефект и у дома

Факти за безопасност

 • За разлика от други видове светлинна терапия, LED диодите не излъчват ултравиолетови лъчи
 • Светодиодната терапия не причинява изгаряния и е подходяща за редовна употреба
 • Синята и червената светлина могат да се използват ежедневно без проблем
 • Синята и червената светлина са безопасни за всички цветове и типове кожа

История на терапията със светлина

Светлинната LED терапия е използвана във Военноморските сили на САЩ още през 90-те години. Не че войниците са се интересували от красотата на кожата си 🙂 Светлинната терапия е помагала бързо да заздравяват раните и да се регенерират увредените мускулни тъкани.

По-късно учените започват да изследват LED светлината за козметични цели. Откриват, че различната дължина на вълната може да причини повишаване на колагена в тъканите, да изглади кожата и да намали възникването и щетите от стареене, акне и бръчки. Освен това, този тип светлина не съдържа вредни ултравиолетови лъчи, което я прави подходяща за ежедневна и практична домашна употреба.

Как действа червената светлина?Светлинна терапия: какво може да се постигне с червената и синята светлина? 18

За лечение на епидермиса (външния кожен слой) се използва червена или инфрачервена светлина. Когато се прилага върху кожата, епидермисът абсорбира светлината и стимулира колагеновите протеини.

Така кожата има повече колаген, изглежда по-гладка и плътна, което може да намали появата на фини линии и бръчки. Смята се също, че червената LED светлина намалява възпалението и подобрява кръвообращението, а това също спомага кожата да бъде по-здрава и блестяща.

Светлинна терапия: какво може да се постигне с червената и синята светлина? 19Как действа синята светлина?

Синята LED терапия се фокусира върху мастните жлези. Те са необходими за смазване на кожата и косата, но могат да станат хиперактивни и да доведат до мазна кожа и акне.

Синята светодиодна терапия се насочва към тези мастни жлези и ги прави по-малко активни. Същевременно, синята светлина достига под кожата и убива бактериите, причиняващи акне, което може да помогне за лечението на тежко акне, включително кисти и възли.

Синята светлина често се използва заедно с червената LED светлина, за да помогне за лечението на акне, намаляването на белезите и стимулирането на противовъзпалителните процеси. Според някои изследвания, синята LED терапия може да подобри заздравяването на изгаряния от трета степен.

 

Cравнително изследване на възможностите за отстраняване на свободните радикали чрез синя и червена светлина – подмладяващия ефект на светлинната терапия

Безопасност и възможни странични ефекти

Както вече споменахме, светлинната терапия не съдържа ултравиолетови лъчи и затова се счита за безопасен метод за лечение на кожата. Процедурата е неинвазивна, има малък риск и не може да причини трайно увреждане на кожата.

Въпреки това, хората трябва да бъдат внимателни, например, когато използват някои лекарства, които повишават чувствителността към светлина, или когато имат активен обрив по лицето. Страничните ефекти са много редки; в редки случаи могат да се появят зачервяване, обрив, възпаление или копривна треска, но всичко изчезва след прекратяване на терапията.

Резултати от LED терапията – кога да се очакват?

Първите промени по кожата могат да се видят след около 10 процедури. Препоръчително е светлинната терапия да се прилага редовно и многократно, тъй като клетките в тялото се подновяват периодично. Кожата след това може отново да изгуби колагена и дори да се стигне до образуване на повече акне. Това е голямото предимство на домашните уреди, които лесно могат да се използват ежедневно.

Изпитайте ефекта на червената и синята светлина на козметичната шпатула RECLAR!

 

Прочетете също така …

Най-популярната терапия против бръчки и акне? Галванизация на кожата
Магията на йонизацията: как действа ION Mist спрея?

Posted on

Дезинфекция с UV светлина? Опитайте с вашия ION Mist спрей

Дезинфекция с UV светлина? Опитайте с вашия ION Mist спрей

Дезинфекцията с ултравиолетова светлина е популярна технология за пречистване на водата и  стерилизация в домакинството и в областта на здравеопазването. UV светлината, на базата на която е разработен нашият ION Mist спрей, се бори с бактериите и вирусите, като дезинфекцира течността в спрея и по такъв начин предпазва кожата от замърсявания и бактерии. Как точно работи UV дезинфекцията? Прочетете статията!

5 факта за UV дезинфекцията, които може би не знаете

Дезинфекция с UV светлина? Опитайте с вашия ION Mist спрей 20

  • Въздействието на светлината от Слънцето е открито още през 1877 г.
  • Впоследствие се установява, че само част от спектъра има дезинфекционно действие – именно UV светлината
  • Първата пречиствателна станция за вода с ултравиолетова светлина е открита в Марсилия през 1910 г.
  • UV светлината уврежда ДНК и РНК на бактериите и вирусите и така предотвратява размножаването им
  • Днес също се използва за стерилизация в здравеопазването

Какво представлява UV излъчването?

Ултравиолетовата светлина е електромагнитно излъчване с дължина на вълната по-къса от тази на видимата светлина, но по-дълга от тази на рентгеновите лъчи. Интересно е, че ние, хората, не виждаме тази светлина с просто око, но някои животни, например северните елени, имат такава способност. С каква цел и защо – това остава загадка за учените.

Има три вида UV лъчи – A, B и C. UV-C лъчението е най-ефективно от всички видове, действа на късо разстояние и затова най-често се използва за обеззаразяване и дезинфекция.

Как UV светлината се бори с бактериите и вирусите?

Дезинфекция с UV светлина? Опитайте с вашия ION Mist спрей 21Както разбрахте по-горе, UV дезинфекцията не е  нова технология. Стерилизиращият ефект на UV светлината е открит през XIX век и оттогава широко се прилага при дезинфекцията на вода, въздух и предмети. Но как действа тази дезинфекция?

Ултравиолетовото излъчване уврежда всички живи организми, включително и невидимите – бактериите и вирусите. Противобактериалното лъчение влияе на ДНК (РНК) в бактериите и вирусите, като по този начин спира тяхното размножаване и по-нататъшно разпространение. Дезинфекциращото действие на UV лъчението е доказано при тестове с най-често срещаните вируси, сред които и грип.

UV светлината и дезинфекцият-а на водата

Поради способността си да избавя водата от бактерии, UV технологията първоначално се е използвала предимно за стерилизиране на вода.
Дезинфекция с UV светлина? Опитайте с вашия ION Mist спрей 22

Това е валидно и днес, защото ултравиолетовата светлина  пречиства на водата без да вреди на околната среда с химикали.

UV светлината изпълнява функцията на стерилизация на течността и в нашия ION Mist спрей. Когато течността от флакона се пръска върху кожата, UV светлината се включва и така облъчва и стерилизира течността. Благодарение на това, тя достига до кожата напълно чиста. Дезинфекцията на течността предотвратява размножаването на бактерии върху кожата и я защитава по-добре  от външни влияния.

Дезинфекция с UV светлина в здравеопазването

Дезинфекцията с UV светлина в момента е много популярна. Широко се използва и в здравеопазването в борбата срещу вируси и бактерии.

В болниците с UV светлина се дезинфекцират цели помещения при  пациенти, които страдат от различни заболявания, причинени от инфекциозни вируси. Благодарение на цялостното почистване с UV системи, болниците са в състояние да постигнат напълно стерилна среда, дори и в отделения със силно заразни пациенти.

Заинтересуваха ли ви възможностите на стерилизацията чрез UV светлина? И вие можете да ги използвате с  ION Mist спрей, нашия помощник за идеално чиста и защитена кожа!

 

 

 

 

Posted on

Серуми и маски: 5 съвета как да извлечем максимума от тях

Серуми и маски: 5 съвета как да извлечем максимума от тях

Притеснявате се, че кожата ви e уморена, сива и без живот? Овлажняващите и изсветляващи серуми и маски могат да върнат свежестта на лицето ви. Но как да изберем правилните продукти и най-вече – как да се възползваме максимално от техния ефект? Ще споделим точно това в статията!

Съвет № 1: Изберете точната маска за вашия тип кожа

На пазара се предлагат куп маски от различни производители. Но как да изберем правилната? Първо си изяснете какво всъщност очаквате от маската и какво вероятно липсва на кожата ви. След това е достатъчно да проучите състава на отделните маски и скоро ще имате яснота!

Ако страдате от суха кожа, препоръчваме да изберете хидратираща маска, съдържаща хиалуронова киселина или натриев хиалуронат. Тези вещества овлажняват кожата в дълбочина и я правят свежа и подхранена. Благодарение на омекотяващото си действие, те значително намаляват бръчките и помагат за цялостно подмладяване на кожата. Така можете да се сбогувате с неприятни линии около очите, по челото и около устата.

Ако страдате от акне или обриви, то във вашата маска не трябва да липсва противовъзпалително вещество. Това може да бъде например ниацинамид, който се използва и в медицината. Действа чудесно срещу възпаления, пъпки и акне под формата на неприятни неравности. Редовната употреба на маска с ниацинамид може да облекчи и да даде на кожата ви красота, но най-вече здраве.

Кожата ви е почти безупречна, но въпреки това имате усещане, че трябва да се подмлади и освежи? Проверете дали вашата маска съдържа естествени растителни екстракти. Те придават на кожата желаната жизненост и възстановяват нейната свежест. А от това вероятно от време на време се нуждае всяка от нас.

Какъв тип маска да изберете? Има различни видове маски, като маски под формата на гъст крем, пилинг маски или маски с черен или друг цвят във вид на паста.

Днешният хит са платнените маски, които са много удобни за използване – лесно се нанасят върху лицето, след няколко десетки минути (в зависимост от конкретната маска) ги сваляте и сте готови.

Серуми и маски: 5 съвета как да извлечем максимума от тях 23

Съвет № 2: Изберете качествен и мощен серум

Вярваме, че сте избрали успешно маската. За най-добри резултати обаче препоръчваме да използвате и качествен серум. Наистина ли е необходимо и защо маските и кремовете не са достатъчни? Всичко за действието на козметичните серуми ще научите в следващите редове.

Серумите обикновено съдържат висока концентрация на активни съставки, които помагат на кожата ви по-бързо да се регенерира. Също като маските, те помагат за дълбока хидратация на кожата и да действат срещу бръчки. Благодарение на високата концентрация на активни съставки, серумът постига по-бързи резултати в грижата за кожата, отколкото само с крем или маска, и затова е чудесна добавка към тях. Обикновено това е лека емулсия, която постепенно се абсорбира в кожата и може да се използва, например, под нощния крем.

И в състава на серумите можете да потърсите веществата, описани по-горе за маските. С натриевия хиалуронат, ниацинамида и натуралните екстракти никога няма да сбъркате. Друг компонент, който определено ще приветствате в серума, е аденозинът. Той успява да подобри еластичността на кожата и допълнително да подпомогне действието на другите подмладяващи вещества. Затова не би трябвало да липсва в новия ви серум.

Може би вече сте опитвали няколко наистина добри маски и серуми, но не сте усетили значителна разлика върху лицето си. Къде тогава е грешката? Проблемът вероятно идва от това, че продуктите не са проникнали дълбоко в кожата. Би било жалко да харчите пари за качествена козметика, която не се усвоява напълно от кожата. Ето три неща, които можете да направите за по-добро абсорбиране на маската или серума в кожата.

Серуми и маски: 5 съвета как да извлечем максимума от тях 24

Съвет № 3: Нанасяйте маската или серума върху перфектно почистена кожа

Спазването на първото правило сякаш се подразбира от само себе си, но не винаги е така. Дори ако всеки ден прилежно отстранявате грима си с тоалетно мляко или гел за премахване на грим, кожата ви пак може да страда от запушени пори. Естественият себум залепва порите и прави нормалното почистване недостатъчно.

Ако посещавате салон за красота за дълбоко почистване, вероятно пък си казвате, че проблемът не се отнася за вас. Но нека да сме честни – колко често намирате време за козметик? Само две седмици след почистване порите могат да се запушат отново. Затова редовната грижа в този случай е много важна.

Ако ви се случва да занемарите кожата си и посещенията при козметик, не се колебайте да опитате домашно почистване на лицето. Внимавайте обаче да не разтривате кожата с ръка, което по-скоро може да й навреди. За щастие има уреди за почистване на кожата в домашни условия, като ултразвуковия уред за пилинг, които могат ефективно да премахнат всички нечистоти.

Съвет № 4: Подкрепете абсорбирането на козметичните продукти чрез галванизация

Кожата е перфектно почистена и готова за нанасяне на серум или маска. Сега ви предлагаме още една стъпка, с която да увеличите ползата от качествените козметични продукти. Това е галванична терапия. Какво всъщност представлява и какви са нейните ефекти?

По време на галванизацията през кожата преминава директен микроток, който стимулира кожните клетки. Така галваничната терапия подкрепя абсорбирането на козметичните продукти пълноценно в кожата. Те проникват дълбоко в слоя дерма, където се произвеждат колаген и еластин. По този начин галванизацията помага за подхранване на кожата отвътре и нейното подмладяване.

За галванична терапия можете да използвате уреда за пилинг RECLAR, който освен ултразвуков пилинг и галванизация позволява и третиране с червена и синя светлина. Всичко за ефектите на светлинната терапия можете да прочетете в следващата ни статия в блога.

Съвет № 5: Редовно йонизирайте кожата си

Последният и също много ефективен трик за проникване на козметичните продукти дълбоко в кожата е йонизацията. Какво представлява и как точно този процес работи?

Кожата ни е винаги катионна, така че има положителен електрически заряд. По време на йонизацията се образуват отрицателни йони, които при прилагане върху кожата действат като магнит и значително увеличават абсорбционната й способност. Благодарение на йонизацията, козметичните продукти навлизат много по-дълбоко в кожата и така вие се възползвате от всичките им предимства. За да йонизирате кожата, можете да използвате например много ефективния йонизационен спрей RECLAR ION Mist.

Серуми и маски: 5 съвета как да извлечем максимума от тях 25

И така, сега знаете как да се справите с изсушаването и да полагате грижи за наистина красива и напълно подхранена кожа. Ако редовно следвате изброените по-горе стъпки, можете да се радвате на сияйна, безупречна и подмладена кожа само след няколко седмици.

 

Прочетете също…

Светлинна терапия: Как действа червената и синята светлина?
Най-популярни терапии против бръчки и акне? Галванизация на кожата
Магията на йонизацията: Как работи спрей ION Mist?

Posted on

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредът\за пилинг RECLAR при използване с ретиноиди?

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредът\за пилинг RECLAR при използване с ретиноиди?

Reclar е хипоалергенен галваничен уред за пилинг, който съчетава няколко „модерни“ технологии за домашна употреба. Това са ултразвуково почистване на кожата, галванизация, както и LED светлинна терапия с червена и синя светлина.

Звучи като страхотна технология. Безопасна ли е и за домашна употреба?

Нека започнем от самото начало. Какво всъщност представлява ултразвуковото почистване на кожата? Това е процедура за почистване на кожата чрез специално устройство, което генерира ултразвукови вълни и високочестотни вибрации, които премахват мъртвите кожни клетки и подмладяват външния слой на кожата.

С други думи, това е вид механичен пилинг, който въздейства върху всички три слоя на кожата. Той е признат от специалистите като един от най-деликатните начини за третиране на лицето. Приложението му върху повърхността на кожата ни помага за постигане на:

 • значително подобряване на състоянието при акне
 • дълбоко почистване на запушените пори
 • фино изглаждане на повърхността на кожата и намаляване на бръчките
 • подобряване на хемодинамиката и метаболизма в кожата
 • дълбока хидратация и лифтинг

Ултразвукът, както е известно, отдавна намира безопасно приложение за изследвания в медицината. За домашна употреба е много важно да се използват само качествени уреди, със сертификати за качество, които RECLAR притежава.

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 26

Ултразвуковото почистване по принцип е подходящо за всяка възраст или тип кожа. Има обаче изключения при някои заболявания на кожата, за които е по-добре да се консултирате с вашия дерматолог, преди да използвате домашния уред за пилинг.

RECLAR е особено ефективен при повърхностно запушени пори. При редовна употреба уредът прекрасно почиства кожата, намалява броя на запушените пори, подобрява качеството и състоянието на кожата и по този начин удължава интервала между професионалните процедури в салона.

Показания:

 • акне
 • белези и пигментни петна след акне
 • разширени пори
 • уморена кожа
 • кожа с признаци на стареене
 • и други :o)

Противопоказания:

 • пейсмейкър
 • пареза на лицевия нерв
 • сърдечно-съдови и онкологични заболявания
 • бременност и кърмене
 • псориазис или други хронични кожни заболявания
 • купероза

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 27

 

За пълнота няколко думи за светлинната терапия

LED – light emiting therapy (светлинната терапия) е популярен неинвазивен начин на третиране на кожа с акне, увредена от слънцето кожа и с други кожни заболявания. Терапията може да бъде приложена в дерматологична клиника или козметичен салон, но вече имаме възможност да използваме и уред за домашно приложение. Терапията използва различни дължини на вълната на светлината, за да предизвика естествените заздравителни процеси на кожата. За постигане на резултати са необходими няколко третирания.

Синята светлина намалява активността на мастните жлези и по този начин облекчава признаците на акне. Освен това е способна да унищожава бактериите по повърхността на кожата, които причиняват възпалителен процес (Propionibacterium acnes).

Червената светлина намалява възпалението, подобрява състоянието на белези и признаците на стареене, като действа върху кожните клетки – фибробласти, отговорни за производството на колаген.

А за какво ни е необходим колагенът? Това е протеин в кожата, който играе важна роля за здравето и еластичността й. С възрастта образуването му намалява и кожата започва да отслабва. Ето защо е подходящо да се насърчи неговото образуване, например чрез червена светлина.

LED светлинната терапия може да помогне за лечение на редица кожни проблеми като:

 • акне
 • дерматит
 • тъпа кожа (dull skin)
 • лекува рани и други възпалителни процеси

Едно от основните предимства на LED светлинната терапия е нейната безопасност, потвърдена с изследвания. Процедурата не произвежда UV лъчи и затова е подходяща за редовна употреба. Не причинява изгаряния. Лечението е безопасно за всички типове кожа.

Как се използва?

Уредът за пилинг се използва върху предварително почистена кожа, която е оставена достатъчно влажна. При почистването можете да използвате спрей с минерална вода или влажен тампон за навлажняване на кожата.

За почистване на кожата също може да се използват козметични продукти с активни вещества, като салицилова или гликолова киселина, но тези активни вещества не са подходящи за дълбоко проникване в кожата и могат да бъдат по-дразнещи. За да намалим риска от дразнене, аз бих избрала по-щадящи почистващи продукти като Cetaphil, Cerave или Toleriane на La Roche Posay.

Опаковката на уреда за пилинг RECLAR съдържа доста изчерпателно ръководство за употреба, затова няма да го споменавам тук.

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 28

След употреба на уреда може да се появи усещане за суха или опъната кожа. Зачервяването обикновено не е съпътстващо явление. Върху кожата, третирана по този начин, е подходящо да нанесете маска, съобразно вашия тип кожа или актуална нужда. Без значение какви козметични продукти използвате, RECLAR ще ви помогне да постигнете по-добър резултат в грижата за кожата и да извлечете максимума от козметичната рутина.

В резултат на подобряване и почистване на кожата и процеса на галванизация RECLAR улеснява абсорбирането на активните вещества от серумите и кремовете, които използваме. При редовно почистване с течение на времето необходимостта от ексфолиране ще намалее, но галванизация и светлинна терапия можем безопасно да прилагаме ежедневно. Моите любими продукти – маски и серуми, които също можете да използвате с уреда за пилинг RECLAR, са показани на снимките по-долу.

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 29

Хидратираща, успокояваща и витаминна от ANNEMARIE BÖRLIND.

Нанасянето на хидратиращ серум също е подходящо, но зависи от типа кожа, предпочитанията и нуждите ви.

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 30

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 31

Предимства на уреда за пилинг RECLAR при използване с ретиноиди

Аз самата използвам ретиноиди при рутинната си грижа за кожата, по-специално един от най-ефективните видове ретиноиди, а именно третиноин под формата на гел и концентрация 0,025%. Третиноинът като активна съставка първоначално е служил като лекарство за акне. С течение на времето обаче е установено, че не само подобрява състоянието на акне на пациентите, но и „изглажда“ бръчките, стяга кожата, изсветлява пигментните петна.

Звучи като чудо, което превръща третиноина и в една от най-ефективните антиейдж съставки. За обикновена употреба бих избрала по-достъпна форма, а именно ретинол или ретиналдехид.

Уредът за пилинг помага при ексфолиране, причинено от ретиноиди

Не бих използвала лечение с пилинга RECLAR, поради силата на ретиноидите и дразнещото им действие върху кожата. Уредът обаче се справя много добре при последващото обилно лющене на кожата, причинено именно от ретиноидите в началото на прилагането им.

Можете да се борите с лющенето по няколко начина, например с различни пилинг процедури – с крем, с ензими, или с фини гранули, които обаче в този случай не бих препоръчала. RECLAR се справи отлично в моята борба срещу прекомерното лющене. В моя случай нямаше никакво дразнене, защото той е много деликатен. Трябва да се използва с лека ръка и да не се натиска.

Употребата на RECLAR за грижа за кожата в домашни условия доказа своята ефективност за мен и аз ще използвам уреда редовно дълго време. Вярвам, че той ще намери своето място и у вас, а в замяна на вашата инвестиция ще получите по-красива и по-качествена кожа.

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 32

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 33

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 34

(Източници: www.medicalnewstoday.com, www.cosmetology-info.com, www.masterpieceskinrestoration.com, www.shape.com, www.dermstore.com, www.byrdie.com)

MUDr. Катарина Бйелешова: Как работи уредътза пилинг RECLAR при използване с ретиноиди? 35

Казвам се Катарина Бйелешова, завършила съм обща медицина и се занимавам с рехабилитационна медицина, но първоначалният ми интерес и увлечение остават през целия ми живот насочени към дерматологията, на която посвещавам свободното си време.

Радвам се, че сега вече имам по-широк поглед върху грижата за кожата, както и върху начините да си помогнем в домашни условия и да достигнем по-високо ниво на грижа.

Дълго време търсех уред за ефективно, но деликатно ексфолиране. И именно RECLAR отговори точно на моите очаквания.